Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Β.Α. Αιγαίου & Νήσων

Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Β.Α. Αιγαίου & Νήσων

Το Σωματείο ιδρύθηκε το 1994 κι έχει την έδρα του στην Μυτιλήνη της Λέσβου. Σκοποί του είναι η διαφύλαξη και υποστήριξη των συμφερόντων των εργαζομένων μελών του, που απασχολούνται στα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Αγ. Ευστράτιο, Χίο, Οινούσες, Σάμο και Ικαρία., καθώς και να συμβάλει στην γενικότερη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, μέσω της οποίας εκπροσωπείται στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξεναγών. Τα μέλη του κατέχουν την επίσημη άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος, όπως ο νόμος περί ξεναγών ορίζει, εφόσον έχουν φοιτήσει για 2,5 χρόνια σε κρατική Σχολή Ξεναγών κι έχουν επιτυχώς περάσει τις σχετικές εξετάσεις.
Το Σωματείο συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες που ενισχύουν την τουριστική συνείδηση, αλλά και συμβάλλουν στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Το 2000 ανέλαβε επιτυχώς τη διοργάνωση του 2 ου Πανελληνίου Συνεδρίου- Σεμιναρίου Ξεναγών στη Μυτιληνή, σε συνεργασία με την Π.Ο.ΞΕΝ., αλλά και με την συμβολή του Υπουργείου Αιγαίου, της Νομαρχιακής και Δημοτικής αρχής, καθώς και με την ευγενική προσφορά ιδιωτικών φορέων. Στο Συνέδριο συμμετείχαν συνάδελφοι από όλη την επικράτεια.
Εχει επανειλημμένα διοργανώσει σειρά ξεναγήσεων σε μαθητές των σχολείων της Λέσβου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού στις 21 Φεβρουαρίου.

Συμμετέχουμε σε τουριστικές επιτροπές του Δήμου και της Νομαρχίας, αλλά και σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι ξεναγοί μας έχουν βαθιά γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής και μοιράζονται τον ενθουσιασμό και ην αγάπη τους γι΄ αυτήν με τους επισκέπτες της. Είναι έμπειροι στην τεχνική ξενάγησης και τη διαχείριση ομάδων επισκεπτών κάθε ηλικίας κι ενδιαφέροντος. Θα σας ξεναγήσουν στις αρχαιότητες, τα φυσικά και γεωλογικά μνημεία, τα κάστρα, τα μοναστήρια και τη μοναδική αρχιτεκτονική του Β.Α. Αιγαίου, αλλά και θα σας μυήσουν στα μυστικά του αρωματικού ούζου και των μεθυστικών κρασιών.

Πάνω απ όλα όμως θα σας γνωρίσουν την φιλοξενία των ανθρώπων και την ανέγγιχτη φυσική ομορφιά για την οποία φημίζεται η περιοχή μας.

Οι διπλωματούχοι ξεναγοί του Β.Α. Αιγαίου παρέχουν τις ξεναγικές τους υπηρεσίες σε:

  • ιδιώτες ή ομάδες επισκεπτών
  • οργανωμένες εκδρομές τουριστικών γραφείων
  • σωματεία, συλλόγους
  • συνέδρια
  • περιπατητικές διαδρομές
  • ομάδες επισκεπτών ειδικού ενδιαφέροντος (θρησκευτικού, φυσιολατρικού, γεωλογικού)
  • σχολεία, κολλέγια, πανεπιστήμια
  • μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους κάθε χρονολογικής περιόδου

Για να συνεργαστείτε με το Σωματείο μας επικοινωνήστε στη διεύθυνση:

Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Β.Α. Αιγαίου & Νήσων

Τ.Θ. 130
81100 Μυτιλήνη
Τηλ. & Φαξ: 22510-20.555

e-mail aegeanguides@hotmail.com

Επισκεφθείτε την περιοχή μας κι αφήστε τους ξεναγούς της να σας περπατήσουν στα χνάρια της ιστορίας, του πολιτισμού, των παραδόσεων, της φυσικής ομορφιάς και των αυθεντικών ανθρώπων της.