βροχή ερωτήσεων στην Ολγα κεφαλογιάννη

--300x200Ολο και μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών καταθέτει ερωτήσεις στην Ολγα Κεφαλογιάννη για τα ταχύρυθμα σεμινάρια και για τις σχολές ξεναγών.

Πάνω απο 10 βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν καταθέσει ερωτήσεις για τα ταχύρυθμα σεμινάρια που παρέχουν άδεια ξεναγού σε αρχαιολόγους και άλλους αποφοίτους διαφόρων ειδικοτήτων,σεμινάρια για τα οποία έχει προσφύγει δικαστικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία ξεναγών..

Το πιθανότερο είναι βέβαια οτι θα λάβουν όλοι αυτοί οι βουλευτές την copy paste απάντηση της υπουργού οτι συμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των κηδεμόνων μας περι ανοίγματος εππαγγελμάτων.

Πουθενά δεν θα αιτιολογήσει τη μη λειτουργία των σχολών ξεναγών που η μη λειτουργία τους εμποδίζει τον οποιονδήποτε θέλει να γίνει ξεναγός στην Ελλάδα.Θέλει βέβαια να μειώσει και τη λειτουργία της σε 3 εξάμηνα για λόγους που κανείς δεν έχει καταλάβει.Τι κι αν αντιδρούν καθηγητές,επιστήμονες τι κι αν της στέλνουν υπομνήματα οι ακαδημαικές κοινότητες..πέρα βρέχει.Θεωρεί σοφό να παίρνει οδηγίες απ τον κο Φούχτελ για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί ο τουρισμός στη Ελλάδα αντί να χαράξει η ίδια μια τουριστική πολιτική με ορίζοντα δεκαετίας και με σαφές πλάνο υλοποίησης.

Πέρσι ανακοίνωνε στα ΜΜΕ  την έγκαιρη λειτουργία των σχολών τουριστικών επαγγελμάτων με δική της υποτίθεται προσωπική παρέμβαση,ενω οι σχολές ήταν κλειστές και με δελτίο τύπου οι καθηγητές και εργαζόμενοι στις σχολές αυτές την έκαναν ρεζίλι οτι δεν ξέρει αν οι σχολές λειτουργούν ή οχι.

Εκτός δε απ το γεγονός οτι όλοι οι απόφοιτοι των ταχυρύθμων θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στην ανεργία που μαστίζει τον κλάδο των ξεναγών και θα πρέπει να απευθυνθούν στην κυρία Κεφαλογιάννη για να τους βρεί δουλειά,θα πρέπει να τονιστεί οτι η παρανομία στο επάγγελμα του ξεναγού ζεί και βασιλεύει καθώς πάσης φύσεως αλλοδαποί κάνουν παράνομες ξεναγήσεις εκθέτωντας τον τόπο μας και την ιστορία του.Το υπουργείο με μια απλή τροποποίηση του νόμου θα πρέπει να ορίσει οτι κανένα λεωφορείο με πρόγραμμα εκδρομής δεν θα κινήται χωρίς αδειούχο ξεναγό.Οι εισφοροδιαφυγή είναι απίστευτα μεγάλη  στον τομέα αυτό και αν ενδιαφέρεται το υπουργείο να την πατάξει μπορεί με τον παραπάνω πολύ απλό τρόπο.

Είναι πλέον γενική εκτίμηση οτι η κυρία Κεφαλογιάννη θα αφήσει ανεξίτηλα τα σημαδία της στο υπουργείο Τουρισμού πρίν πάει σπίτι της..

Οι βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις είναι

Νότης Μαριάς

Αγκελα Γκερέκου

Λευτέρης Αυγενάκης

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Απόστολος Αλεξόπουλος

Δημήτρης Γάκης

Παναγιώτα Δριτσέλη

Θανάσης Πετράκης

Στέφανος Σαμοίλης

Γρηγόρης Ψαριανός

Μαρία Ρεπούση

 

* Ο Βαγγέλης Αλεφαντινός είναι Διπλωματούχος Ξεναγός στην Ελληνική,Αγγλική,Γερμανική,Ιταλική και Ρωσική γλώσσα.Ειναι απόφοιτος Διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων και έχει εργαστεί ως καθηγητής στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων στη ΝΕΛΕ και το Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας.