Δελτία Τύπου για την Αδελφοποίηση των ξεναγών Ελλάδας και Κύπρου

Δελτία Τύπου

 

Αδελφοποίηση των ξεναγών Ελλάδας και Κύπρου

Αδελφοποίηση των ξεναγών της Ελλάδας με τον Σύνδεσμο Ξεναγών Κύπρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2004, στη Λευκωσία, με την στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, όπου θα υπογραφεί και επίσημα το Σύμφωνο Αδελφοποίησης, Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανώσεων ξεναγών.

Μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών πραγματοποιεί εκπαιδευτική εκδρομή στην Κύπρο, με την συμμετοχή διπλωματούχων ξεναγών από όλη την Ελλάδα στις 22/11-28/11/2004.

Έτσι πραγματοποιείται η αμοιβαία επιθυμία, που εκφράστηκε με απόφαση των ξεναγών Ελλάδας και Κύπρου, στα πλαίσια κοινής προσπάθειας συνεργασίας για την υλοποίηση πολιτιστικών, πνευματικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών στόχων, την αναβάθμιση των υπηρεσιών ξενάγησης και την προστασία του περιβάλλοντος στις δύο χώρες και στο περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά την επίσκεψη των ξεναγών της Ελλάδας στην Κύπρο, οι ξεναγοί της Κύπρου θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε επισκέψεις, που θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Αφροδίτης.
Βίκυ Καραντζαβέλου (vicky@traveldailynews.com) -- Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2004

 

 

19/11/2004
Αδελφοποίηση των Συνδέσμων Ξεναγών Ελλάδας & Κύπρου

Η αδελφοποίηση των ξεναγών της Ελλάδας με το Σύνδεσμο Ξεναγών Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2004, στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποιεί στην Κύπρο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών (22-28 Νοεμβρίου 2004).

Ειδικότερα, σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα, με την ευγενική στήριξη των Οργανισμών Τουρισμού Ελλάδας και Κύπρου, θα υπογραφεί το Σύμφωνο Αδελφοποίησης, Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανώσεων ξεναγών κι έτσι θα πραγματοποιηθεί "η αμοιβαία επιθυμία που εκφράστηκε με απόφαση του συνόλου των ξεναγών στο πλαίσιο κοινής προσπάθειας συνεργασίας για την υλοποίηση πολιτιστικών, πνευματικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών στόχων, την αναβάθμιση των υπηρεσιών ξενάγησης και την προστασία του περιβάλλοντος στις δύο χώρες και στο περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης", όπως επισημαίνεται σχετικά.

Κατά την επίσκεψη των ξεναγών της Ελλάδας στην Κύπρο, οι Κύπριοι ξεναγοί θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία κατά τη διάρκεια των επισκέψεων που θα πραγματοποιήσουν.